Subscribe to Our Newsletter

We know you love savings. Sign up for more!

Cuti Sekolah Hampir Tiba, Masa Untuk Menerokai Malaysia!

BY Team Loanstreet

Updated 06 Dec 2022
Kerjasama dengan 

Tak kiralah budak-budak atau mak bapak, musim cuti sekolah ni memang selalu dinantikan dengan penuh debaran oleh rakyat Malaysia. Kalau anda dah berhajat untuk bercuti, mesti anda dah terbayang tempat-tempat luar negara yang eksotik kan? Tapi kena ingat, kos untuk bercuti di luar negara ni tinggi, apatah lagi kalau anda jenis yang suka percutian yang selesa. Silap haribulan kosong pulak simpanan anda semata-mata kerana bercuti.

Jadi, apa kata tahun ni anda ‘Cuti-Cuti Malaysia’ pulak? Nak tahu tak, Bank of China (BOC), Industrial & Commercial Bank of China (ICBC) serta Public Bank (PBB) telah bekerjasama dengan UnionPay untuk mengeluarkan kad-kad yang bukan sahaja diterima di lebih 170 negara, tetapi juga memberikan tawaran eksklusif di seluruh Malaysia untuk para pemegang kad yang dihormati! 

PBB adalah bank tempatan pertama yang berkerjasama dengan UnionPay dan melancarkan kad debit mereka, sementara BOC dan ICBC telah mengeluarkan banyak produk kad UnionPay, jadi rakyat Malaysia memang mewah sangat dengan pilihan produk kad UnionPay.

Mari lihat infografik di bawah untuk beberapa idea tentang tempat-tempat dan aktiviti yang anda boleh lakukan di sekitar Malaysia. Hanya hover kursor anda ke atas ikon yang tertera untuk tawaran yang terkini. Bukan itu saja, anda juga boleh mendapatkan diskaun untuk pengalaman percutian yang istimewa ini!

Tambahan lagi, anda juga boleh menikmati diskaun beli-belah sehingga 30% daripada lebih 30,000 kedai di lebih 31 buah negara sempena Fiesta Membeli-belah Global UnionPay yang berlaku dari sekarang hingga Februari 2019!  Lawati www.unionpayintl.com/shopping/en/ untuk maklumat lanjut.
 

Apa yang di 'cover' dalam artikel ni? 
Teruskan Pembacaan...

Tentang Penulis

Team LoanstreetLIHAT SEMUA ARTIKEL

Artikel Disarankan Untuk Anda

RON95 ke RON97?

HARGA MINYAK MINGGUAN Terkini (RON95, RON97 & Diesel)

Tak pasti kalau korang kena bayar cukai pendapatan ke tak lepas dah bayar zakat? Atau kena bayar dua-dua? Tak tau macam mana nak kira? Ha kami akan terangkan semuanya.

Bayar Zakat Boleh Dapat 100% Rebat Cukai. Biar Betul?

9 Jenis Pendapatan Ni Kena Cukai Rupanya, Baru Tahu Weh!

9 Jenis Pendapatan Ni Kena Cukai Rupanya, Baru Tahu Weh!