Kalkulator Penyelesaian Pinjaman Kereta & Peribadi

RM
%
Tahun

RM 53,357.14

RM 63,401.68

RM 7,741.18

Loading
Interest    
Principal

RM 1,482.14


RM 116,758.82


Penjimatan dari Penyelesaian Penuh adalah Setaraf dengan Faedah

2.92% p.a

Semak laman perbandingan Pinjaman Peribadi yang terkini!

Gunakan kalkulator ini untuk mengetahui jumlah baki yang perlu dibayar dan jumlah rebat jika anda ingin melangsaikan pinjaman kereta anda atau pinjaman peribadi dengan lebih awal.

Soalan Lazim (FAQ)

Jika anda ingin mengetahui jumlah wang yang boleh anda jimatkan sekiranya anda melangsaikan hutang secara sekaligus, kalkulator ini boleh membantu anda! Ia bukan sahaja boleh menunjukkan ansuran bulanan anda, tetapi juga membantu anda melihat berapa jumlah wang yang dapat anda jimatkan sekiranya anda melangsaikan hutang dengan segera.

Pertama sekali, pastikan anda memasukkan maklumat yang tepat. Sesudah mendapat keputusan daripada kalkulator ini, anda boleh melihat berapa jumlah wang yang anda boleh jimat dalam “Jumlah rebat daripada pelangsaian hutang”. Apabila anda mempunyai maklumat ini, barulah anda boleh mempertimbangkan jika anda mahu membayar semuanya sekaligus atau menjimatkan lebih banyak wang dalam jangka masapanjang. Jika anda memilih untuk membayar semuanya sekaligus, sila semak soalan 4 untuk melihat bagaimana anda boleh melakukannya.

Jika anda mahu melangsaikan pinjaman kereta atau peribadi dengan lebih awal, anda boleh menghubungi pemberi pinjaman anda untuk mengetahui cara-cara untuk melakukannya dengan betul.

Ya, anda boleh! Walaupun tempoh pinjaman anda terkunci. Satu perkara yang anda perlu ingat apabila menyelesaikan pinjaman anda ketika masih dalam tempoh terkunci adalah bahawa anda perlu membayar denda yang dinyatakan dalam perjanjian pinjaman. Tetapi, jika pinjaman anda tidak mempunyai tempoh terkunci, anda boleh menyelesaikan pinjaman anda pada bila-bila masa tanpa sebarang caj.

Tidak, ini tidak mungkin. Anda hanya boleh membuat penyelesaian awal dalam tempoh terkunci yang akan dicas penyelesaian awal. Apabila tiada tempoh terkunci, anda boleh menyelesaikan pinjaman tanpa dicas denda.

Penyelesaian penuh dan muktamad bermaksud anda membayar pemberi hutang anda dengan jumlah yang dikurangkan untuk membayar hutang anda. Apabila pemiutang anda bersetuju dengan pembayaran ini, anda telah menyelesaikan hutang anda secara penuh dan muktamad.