Subscribe to Our Newsletter

We know you love savings. Sign up for more!

Nak Balik Kampung Dengan Senang Hati? Korang Cubalah Tips Ni

BY Hakimie Amrie

Updated 28 Jul 2020
Pejam celik, pejam celik, dah nak Hari Raya Haji dah rupanya. Mesti ramai yang nak balik kampung, kan? Maklumlah ramai yang tak dapat peluang balik kampung waktu hari raya Aidilfitri baru-baru ni disebabkan PKP. Rasanya mesti jalan raya nanti akan penuh dan sesak. 

Jadi, admin nak kongsikan tips untuk balik kampung dengan senang hati untuk korang guna supaya perjalanan balik kampung jadi lebih lancar. Benda ni mungkin nampak remeh, tapi ini lah yang orang selalu terlepas pandang. Jom kita tengok sama-sama.


 

Apa yang di 'cover' dalam artikel ni?
Kemalangan jalan raya ni tak boleh dijangka,  tapi apa yang kita boleh buat untuk mengurangkan risiko berlakunya kemalangan adalah dengan menjadi pengguna jalan raya yang bijak. Admin harap dengan tips-tips ni, kita semua dapat balik kampung dengan senang hati dan selamat sampai ke destinasi.  Sebelum balik kampung tu, jangan lupa ye perbaharui cukai jalan dan insurans kenderaan korang. Klik sini untuk dapatkan insurans kenderaan paling sesuai dengan korang

Jom balik kampung!

Baca Ni Pulak: 
Teruskan Pembacaan...

Tentang Penulis

Hakimie AmrieLIHAT SEMUA ARTIKEL

Artikel Disarankan Untuk Anda

RON95 ke RON97?

HARGA MINYAK MINGGUAN Terkini (RON95, RON97 & Diesel)

Tak pasti kalau korang kena bayar cukai pendapatan ke tak lepas dah bayar zakat? Atau kena bayar dua-dua? Tak tau macam mana nak kira? Ha kami akan terangkan semuanya.

Bayar Zakat Pendapatan Boleh Dapat 100% Rebat Cukai. Biar Betul?

cukai, zakat dan fitrah, reit, real estate investment trust, cukai pendapatan korporat

Fahami Pelepasan Cukai Korang (Taksiran 2023)