Telegram icon

Bandingkan Insurans Perjalanan Tahunan di Malaysia 2022

Anda melancong lebih dari dua kali dalam setahun? Dapatkan insurans perjalanan tahunan dan jimat sehingga 20%. Beli secara online sekarang dan nikmati perjalanan anda tanpa sebarang kerisauan!

Tawaran Pelan Tahunan Terbaik

Semak dan bandingkan tawaran terbaik untuk anda

Tiada produk yang tersedia.

Soalan Lazim

Pelan insurans perjalanan tahunan adalah bagi mereka yang sering melancong dalam setahun. Sebagai contoh, jika anda melakukan perjalanan 3 atau 4 kali setahun, lebih baik mendapatkan pelan insurans perjalanan tahunan. Ini adalah kerana membeli pelan insurans perjalanan tahunan akan lebih murah berbanding membeli pelan insurans perjalanan sehala setiap kali anda membuat perjalanan.
Polisi insurans perjalanan tahunan biasanya meliputi:
  • Polisi insurans perjalanan tahunan biasanya meliputi:
  • Manfaat kemalangan diri seperti kematian akibat kemalangan atau hilang upaya kekal
  • Faedah perubatan seperti pembayaran balik perbelanjaan perubatan, pemindahan perubatan, faedah penjagaan anak, lawatan belas kasihan dan sebagainya.
  • Faedah kesulitan perjalanan seperti pembatalan perjalanan, kehilangan bagasi & kesan peribadi, kelewatan bagasi, kelewatan perjalanan dan atc.
  • Faedah penjagaan rumah
  • Perkhidmatan bantuan perjalanan

Walau bagaimanapun, tidak semua polisi insurans perjalanan tahunan menyediakan liputan yang sama. Adalah dinasihati supaya anda mendapat liputan yang anda perlukan kalau anda sering membuat perjalanan. Untuk memastikan liputan yang disediakan, sila berunding dengan ejen insurans perjalanan anda atau baca terma dan syarat yang disediakan oleh syarikat insurans.
Polisi insurans perjalanan tahunan yang berbeza mempunyai kos premium yang berbeza bergantung pada kriteria tertentu seperti:
  • Polisi insurans perjalanan tahunan yang berbeza mempunyai kos premium yang berbeza bergantung pada kriteria tertentuseperti:
  • Berapakah jumlah liputan yang anda mahu
  • Adakah anda mahu liputan hanya untuk diri anda, anda dan pasangan anda, atau dengan keluarga anda
Polisi insurans perjalanan tahunan anda akan melindungi anda di mana-mana tempat bergantung kepada negara mana yang dinyatakan dalam polisi ini. Jika salah satu negara yang anda lawati dalam perjalanan yang sama tidak dinyatakan dalam polisi insurans perjalanan tahunan yang telah anda beli, anda dikehendaki membeli insurans berasingan yang termasuk negara yang dikecualikan itu. Sebagai contoh, jika anda akan pergi ke Amerika Syarikat dan Kanada tidak lama lagi, tetapi sebelum ini anda membeli polisi insurans tahunan di seluruh dunia yang tidak termasuk AS dan Kanada, maka anda perlu membeli polisi insurans lain yang akan melindungi anda di AS dan Kanada.
Polisi insurans perjalanan tahunan akan memberi perlindungan kepada anda selama setahun bermula dari hari yang anda beli polisi sehingga tarikh luput. Walau bagaimanapun, setiap perjalanan dalam setahun tidak boleh melebihi 90 hari berturut-turut, jika tidak, polisi tidak akan melindungi anda.
Anda boleh membatalkan polisi insurans anda dengan memberi notis bertulis kepada syarikat insurans masing-masing. Anda juga berhak menerima bayaran balik premium bergantung kepada bila anda membuat pembatalan dan tempoh perlindungan yang tidak digunakan.