Bandingkan Insurans Perjalanan Sehala di Malaysia 2021

Nak liputan insurans perjalanan untuk tujuan perniagaan atau percutian jangka masa pendek? Cari insurans perjalanan sehala terbaik dengan liputan perjalanan yang merangkumi banyak negara! Bandingkan sekarang dan dapatkan sebut harga dalam masa 5 minit!

Tawaran Perjalanan Sehala Terbaik

Semak dan bandingkan tawaran terbaik untuk anda

Tiada produk yang tersedia.

Soalan Lazim

Pelan insurans perjalanan sehala adalah untuk mereka yang tidak kerap melancong dalam setahun. Contohnya, jika anda hanya melakukan perjalanan sekali setahun, pelan insurans perjalanan sehala adalah lebih sesuai untuk anda. Ini kerana anda hanya perlu membayar insurans perjalanan untuk perjalanan tertentu ini dan anda akan dapat menjimatkan lebih banyak wang.
Liputan yang paling biasa untuk insurans perjalanan sehala ialah:
  • Manfaat kemalangan diri seperti kematian akibat kemalangan atau hilang upaya kekal
  • Faedah perubatan seperti pembayaran balik perbelanjaan perubatan, pemindahan perubatan, faedah penjagaan anak, lawatan belas kasihan dan sebagainya.
  • Faedah kesulitan perjalanan seperti pembatalan perjalanan, kehilangan bagasi & kesan peribadi, kelewatan bagasi, kelewatan perjalanan dan atc.
  • Liabiliti peribadi
  • Faedah penjagaan rumah
  • Perkhidmatan bantuan perjalanan
Walau bagaimanapun, sesetengah polisi mungkin memberikan liputan yang lebih rendah berbanding dengan yang lain sementara sesetengah polisi mungkin memberikan lebih banyak liputan daripada yang lain. Sebelum memohon insurans perjalanan sehala, pastikan anda memilih pelan yang merangkumi apa yang anda mahukan.
Setiap polisi insurans perjalanan tunggal mempunyai jumlah premium yang berbeza. Ia bergantung pada kriteria tertentu seperti:
  • Anda mahu mendapat liputan di negara mana
  • Berapakah jumlah liputan yang anda mahu
  • Adakah anda mahu liputan hanya untuk diri anda, anda dan pasangan anda, atau dengan keluarga anda
  • Berapa lamakah perjalanan anda?
Selagi tempat-tempat yang anda pergi dalam perjalanan yang sama adalah sebahagian daripada wilayah yang dilindungi maka polisi insurans perjalanan sehala anda akan melindungi anda. Sekiranya ia bukan sebahagian daripada rantau negara tersebut, anda perlu membeli polisi perjalanan perjalanan sehala yang berbeza. Contohnya, jika anda sebelum ini membeli polisi insurans perjalanan sehala Asia Pasifik, tetapi anda pergi ke Amerika Syarikat dan Kanada, maka anda tidak akan dilindungi kerana AS dan Kanada bukan sebahagian daripada wilayah yang dilindungi. Anda perlu membeli polisi yang berasingan seperti polisi Sedunia yang termasuk AS dan Kanada.
Satu polisi insurans perjalanan sehala akan bermula sebaik sahaja anda meninggalkan rumah anda untuk tujuan memulakan perjalanan anda sehingga hari anda pulang dari perjalanan anda atau pada tarikh luput, mana-mana lebih awal. Walau bagaimanapun, perjalanan anda tidak boleh melebihi 182 hari berturut-turut, jika tidak, polisi ini tidak akan melindungi anda.
Anda boleh membatalkan polisi insurans anda dengan memberi notis bertulis kepada syarikat insurans masing-masing. Walau bagaimanapun, untuk satu polisi insurans perjalanan sehala, anda tidak akan dapat menerima sebarang bayaran balik premium sebaik sahaja pembatalan telah dibuat.